Serie podcasts Logistieke Dienstverlening in Nederland

De markt van logistieke dienstverlening staat flink onder druk. Er is zeker groei in volumes te bespeuren, maar de kosten stijgen ook. Wat zijn de trends? Wie lopen er voorop en wat zijn de voornaamste kansen en bedreigingen? In een korte serie podcasts over logistieke dienstverlening in Nederland staan we stil bij de belangrijkste ontwikkelingen in deze sector.

Podcasts Logistieke Dienstverlening in Nederland_228

Erik van Wunnik


Podcasts Logistieke Dienstverlening in Nederland_229

Peter Appel


Prijsdruk, duurzaamheid en arbeidsmarkt

Aan tafel bij de eerste podcast zitten een aantal leden van de expertgroep die adviseert bij de totstandkoming van de Top 100 Logistiek Dienstverleners: Dirk ’t Hooft (EU techplatform ALICE), Dick van Damme (lector logistiek Hogeschool van Amsterdam), Bart Banning (sector banker ABN AMRO) en Serge Claesen (eigenaar Logistiekinzicht.nl). Verder aan tafel zit Erik van Wunnik, Product development director, namens logistiek dienstverlener DSV Solutions en Kees Verweij, partner bij Buck Consultants International. In het eerste deel van de podcast praten Kees Verweij, Bart Banning, Dirk ’t Hooft en Erik van Wunnnik over de diverse uitdagingen die in de logistieke markt spelen, waaronder prijsdruk en duurzaamheid. In het tweede gedeelte, vanaf minuut 17.51, praten Kees Verweij, Erik van Wunnik, Serge Claesen en Dick van Damme verder over de krapte op de arbeidsmarkt.

Podcasts Logistieke Dienstverlening in Nederland - 1

erik van wunnik:

“Probeer verder te komen dan de supply chain afdeling bij een verlader. Ga in gesprek met productie en sales, die hebben andere ideeën.”

Schoon rijden, samenwerken en bundelen

Bij de tweede podcast zitten logistiek dienstverlener Peter Appel (directeur), Bart Banning, Michiel Maassen (van YouGrow en tevens lid van de expertgroep) en Christiaan van Luik (consultant bij Buck Consultants International en tevens lid van de expertgroep) aan tafel. Samenwerken met anderen, het bundelen van vervoersstromen en het belang van innovatie in alternatieve brandstoffen staan als gespreksonderwerpen op de agenda.

Peter Appel:

“Prijsvorming kan ook door samenwerking met opdrachtgevers in transparante structuren tot stand komen. Dan trek je samen op in kostenontwikkelingen en prijsstijgingen.”

Podcasts Logistieke Dienstverlening in Nederland_603

Lees ook: Marges onder druk: hoe onderscheiden logistiek dienstverleners zich?


Descartes: Alles is logistiek

Podcasts Logistieke Dienstverlening in Nederland

4/9
Loading ...