Lithium-ion heftrucks op Maasvlakte 2


Voor de intensieve operatie op Maasvlakte 2 vertrouwt APM Terminals sinds kort op de lithium-ion heftrucks van Jungheinrich. De onderhoudsvrije technologie sluit naadloos aan bij de wensen van de terminaloperator. Energie is direct beschikbaar en een probleemloze inzet is gegarandeerd.


Lees verder 


Voor het laden en lossen van de containers beschikt APM Terminals over meerdere, imposante havenkranen en AGV’s. Maar ook in deze omgeving zijn heftrucks onmisbaar. “Met behulp van de heftrucks lossen we de zogeheten gearboxen”, legt Equipment Manager Theo de Waal uit. “De gearboxen komen als eerste van het schip en gaan ook als laatste weer aan boord. Ze bevatten meerdere bins; bakken waarin de tools zitten die nodig zijn om de containers veilig te lossen.”  

 

Continu inzetbaar

Voor het verplaatsen van de bins vertrouwt APM Terminals al jaren op de elektrische heftrucks van Jungheinrich. “Het is een intensieve operatie, waarbij de constante inzetbaarheid en het zoute zeewater veel vraagt van de trucks”, vervolgt De Waal. Sinds dit voorjaar verzorgen 6 EFG 3-tonners en 1 EFG 4,5-tonner, alle uitgerust met een krachtige, onderhoudsvrije lithium-ion accu, het werk.  

 

Test onderstreept vertrouwen

“Lithium-ion is voor ons niet nieuw”, vervolgt de Equipement Manager. “Op de terminal rijden al jaren terminaltrucks met deze technologie. Maar li-ion heftrucks hadden we nog niet eerder. Van tevoren wil je weten hoeveel zo’n lader trekt, of hoe snel bijvoorbeeld een accu – al dan niet volledig – tussentijds wordt geladen.” Een intensieve praktijktest liet zien dat de lithium-ion heftrucks de proef goed doorstonden. Dat schepte vertrouwen.

 

Dankzij de lithium-ion accu’s hoeven de accu’s niet meer gewisseld te worden. Er kan probleemloos tussentijds worden geladen, zonder de levensduur van de accu te beïnvloeden. De energie is direct en continu beschikbaar, zodat een hoge inzetbaarheid - 24 uur per dag, zeven dagen per week - gewaarborgd is.


Voordelen lithium-ion

APM Terminals

8/11
Loading ...