Grootste productiecentrum voor lithium-ion accu's en laadsystemen in Europa

JT Energy Systems neemt de voormalige Solarworld-fabriek in Freiberg bij Dresden, Duitsland over. JT Energy Systems GmbH, dat begin 2019 door Jungheinrich AG en Triathlon Holding GmbH werd opgericht, breidt zijn capaciteit aanzienlijk uit.

Lees verder 

Header foto in kolom - 6:4 verhouding

Door de vroegtijdige uitbreiding van de productiecapaciteit wordt het grootste Europese productiecentrum voor lithium-ion accu's en laadsystemen in de intralogistiek gecreëerd. Het doel is om te zorgen voor voldoende productiecapaciteit en daarmee te voldoen aan de snel groeiende vraag naar lithium-ion accutechnologie en bijbehorende laadsystemen en andere industriële toepassingen. Tevens versterkt de huidige productie-uitbreiding in Freiberg Jungheinrich's technologisch leiderschap op het gebied van lithium-ion technologie.

 

Het nieuwe productiecentrum in detail

In de nieuwe fabriek in Freiberg worden accusystemen en -laders geproduceerd. De operationele start van de productiefabriek, met een oppervlakte van meer dan 42.000 vierkante meter, is gepland voor het eerste kwartaal van 2020. Op korte termijn worden ongeveer 200 banen gecreëerd.

 

Reinhild Kühne en Martin Hartmann, Managing Directors van JT Energy Systems GmbH: "De vraag naar elektrische material handling-apparatuur en andere industriële toepassingen voor lithium-ion accu's en laadsystemen groeit wereldwijd enorm. Met de overname van de fabriek in Freiberg verkrijgen we zowel de benodigde capaciteit als een uitstekende locatie voor een verdere uitbreiding van onze lithium-ion accu- en laderproductie."

JT Energy_649

Productiefilmpje Lithium-ion

JT Energy

6/11
Loading ...