Dit is de week van logistiek - 26 t/m 30 oktober

 

Lees verder 

Diverse webinars, live paneldiscussies, podcasts en video’s. Er valt veel te beleven tijdens de Week van Logistiek, van maandag 26 oktober tot en met vrijdag 30 oktober. Het online event is gratis voor iedereen die werkzaam is de logistiek. Dagelijks presenteert Annemarie Brüning een Logistiek Journaal met actuele onderwerpen waar momenteel veel over gesproken wordt. Redacteuren van Logistiek.nl halen links en rechts in de sector het nieuws op en geven in korte interviews meer toelichting.

 

Thema’s: smart warehousing en digitalisering in logistieke dienstverlening

Veel retailers, e-fulfilmentbedrijven en een paar vooroplopende logistiek dienstverleners experimenteren volop met smart warehousing en de toepassing van digitalisering in magazijnen en transportafdelingen. Dat is de inhoudelijke achtergrond van dit online event met 38 verschillende sessies. Want vernieuwing is wat de sector op de been moet houden, ook (zeker) in tijden van crisis. Vernieuwing in de vorm van wendbaarheid, snel schakelen, vallen en opstaan – allemaal begrippen die passen wat we zijn gaan noemen: next generation logistics. Dat werd de ondertitel van het programma, dat we in de Week van Logistiek gaan brengen.

 

Kijk en luister naar de next generation in logistics

Maar next generation, dat is niet alleen technologie. Dat is ook mensen. Medewerkers die er mee om moeten zien gaan, managers die de veranderingen moeten aansturen. Dus is in het programma, met name tijdens de live sessies in de vorm van webinars, heel veel ruimte voor wat mensen in de logistiek nodig hebben om technologie te kunnen laten werken.
Next generation hebben we ook op een andere manier invulling willen geven, namelijk aandacht voor de nieuwe generatie logistiek professionals en ondernemers. Wat heeft hen doen besluiten om de logistiek te omarmen? Was het omdat de vorige generatie het bedrijf in de familie wilde houden? Was het omdat ze om zich heen zagen, dat het management te veel bleef hangen in oude patronen? Welke ambities hebben ze zelf, hoe gaan ze het bedrijf (de sector) straks zelf achterlaten? Al die vragen komen aan bod in de openingsfilm van online festival De Week van Logistiek op maandag 26 oktober.

 

Digitalisering bepaalt het tempo – nu en straks

Elke dag eindigen we met een terugblik, niet op wat er allemaal is gezegd en getoond, maar in een serie podcasts met ‘oudgedienden’, mensen met een schat aan ervaring in de logistiek; ervaringen die ze graag willen delen met de mensen die nu aan het roer komen. Die gesprekken gaan over ambities (en teleurstellingen) en over de kunst van vernieuwen. Want het is niet zo dat automatisering vandaag is begonnen in de logistiek of in warehousing. Zeker niet. Maar het is wel zo, dat digitalisering in alle aspecten van het logistieke werkveld de toon gaat zetten, het tempo dicteert en de toekomst gaat bepalen.

 Download programma Week van Logistiek


Programma live debat en webinars_450

Dagelijks een Logistiek Journaal

Maandag t/m vrijdag - 10.00 uur

Vooroplopen met robots

Programma live debat en webinars

2/12
Loading ...