Advertorial

Zebra: Het magazijn, de fulfillment en de distributie in 2025_986
Lees het artikel 

www.zebra.com  


Logo adverteerder

Het magazijn, de fulfillment en de distributie in 2025

De laatste twintig jaar zijn opslag en logistiek meer getransformeerd dan ooit tevoren. Volgens Zebra's 2024 Warehousing Vision Study zei 61% van de magazijnbeheerders dat ze mensen zullen helpen met technologieën, en 77% van de besluitvormers is het erover eens dat ze de activiteiten in het hele magazijn moeten moderniseren om concurrerend te blijven in de on-demand economie.

 

Beheer kritieke informatie in realtime met technologie

Wanneer een onderneming voortdurend inzicht heeft in haar magazijnsystemen, krijgen ze een overvloed aan data-inzichten en nieuwe efficiëntie. Dankzij sensortechnologie volgen magazijnmanagers voortdurend hun assets zoals locatie, inhoud, fysieke conditie en verblijftijd. Technologieën zoals RFID-poorten, real-time lokalisatieoplossingen, Bluetooth® Low Energy en Ultra-wideband bieden een digitaal beeld van de fysieke operaties en creëren een "systeem van de werkelijkheid" dat magazijnbeheerders in staat stelt om kritieke informatie in hun hele magazijn en logistieke operaties vast te leggen en te beheren.

Foto in kolom - 6:4 verhouding

Zebra MotionWorks® Proximity is een voorbeeld van een oplossing waar magazijnen kritieke informatie in realtime met technologie kunnen beheren. Het biedt nabijheidsdetectie met waarschuwingen op gebruikersniveau en contact tracing om werkgevers in staat te stellen de gezondheid van hun werknemers te helpen beschermen in de werkomgeving. Zebra is een leider op het gebied van locatieoplossingen met een langdurige focus op het ondersteunen van eerstelijnsmedewerkers in meerdere industrieën en heeft uitgebreide ervaring met het inzetten van de technologieën die deze nabijheidsoplossing mogelijk maken.

Help werknemers om hun taken effectiever uit te voeren

De nieuwste innovaties combineren mobiliteit met augmented reality (AR) om de efficiëntie van de opslag te verhogen. AR legt kunstmatige intelligentie (AI) bovenop de fysieke werkelijkheid, zodat de werknemers de vruchten plukken van beide technologieën en worden begeleid door de applicatie naar waar ze nodig zijn.

 

Daarnaast kan AR de onboarding versnellen door het faciliteren van trainingen terwijl nieuwe medewerkers aan het werk zijn. Autonome mobiele robots (AMR’s) kunnen samenwerken met mensen, wat leidt tot een hogere productiviteit door een aanzienlijke vermindering van de stilstand en de reistijd die gepaard gaat met het verplaatsen van voorwerpen. AMR's helpen het grote ziekteverzuim aan te pakken en te verminderen door werknemers de kans te geven om zich te ontwikkelen in een andere rol. Vanuit een managementperspectief stellen ze magazijnmedewerkers in staat om hun personeel opnieuw in te zetten voor een betere productiviteit.  

 

Verbeter operaties met AI, machine learning en automatisering

AI, machine learning (ML) en intelligente automatisering creëren belangrijke mogelijkheden en daarom moeten besluitvormers in het magazijn begrijpen hoe AI en ML hun activiteiten kunnen stimuleren in relatie tot hun huidige key performance indicators (KPI's) en hun visie op de toekomst.  

 

AI kan in fasen worden geïntegreerd in magazijnactiviteiten met verschillende kostenniveaus, zonder dat er een volledige transformatie nodig is. Houd er rekening mee dat het moderniseren van magazijnen met de juiste technologieën de basis legt voor toekomstige implementaties. AI is een drijvende kracht achter de automatisering die in veel magazijnen en logistieke bedrijven tot op zekere hoogte is geïntegreerd.

 

Dit is echter nog maar het begin. Het is de manier waarop de data worden gebruikt die telt. Door gebruik te maken van AI, ML en applicaties die gebruik maken van applicatie programmeringsinterfaces (API's) aangedreven door bedrijfsplatforms, zoals Zebra Savanna™, kunnen bedrijven hun workflows in realtime voorspellen en aanpassen op basis van gegevens vanuit de edge.  

 

Het moderniseren van magazijnen is nog nooit zo belangrijk geweest

Magazijnbeheerders hebben veel last van storingen en weten dat modernisering noodzakelijk is voor een succesvolle uitvoering van de supply chain, niet alleen om aan de huidige eisen te kunnen voldoen, maar ook om de weg vrij te maken voor nieuwe innovaties. De toekomst van de technologie biedt mogelijkheden vóór 2025, wat zal helpen om een nieuw tijdperk in de magazijnen in te luiden.    

Verantwoord vergroenenl

Zebra: Het magazijn, de fulfillment en de distributie in 2025

7/12
Loading ...