Advertentie

“Logistics Valley biedt gunstige ligging en arbeidsmarkt”

CB, logistiek dienstverlener tussen boekhandel en uitgever, kwam van Amsterdam naar Culemborg, naar Logistics Valley. Waarom maakten ze deze stap? Jacco van der Kamp, Transport analist en projecten bij het logistiek bedrijf: “De beslising had vooral te maken met de gunstige ligging en arbeidsmarkt”. Maar er is meer. Lees meer praktijkverhalen op www.logisticsvalley.nl.

Lees het artikel 

Header foto in kolom - 6:4 verhouding

“Wij zijn niet alleen dé logistieke dienstverlener tussen boekhandel en uitgever, maar we zijn ook actief in de zorgsector”, vertelt Jacco van der Kamp, Transport analist en projecten bij CB. “We bestaan ruim 145 jaar, verzetten jaarlijks zo’n 55 miljoen boeken en hebben pakweg 40 miljoen boeken in opslag. We werken intensief samen met Printforce. Door print- en logistieke processen te integreren, kunnen we beter inspelen op de wensen van uitgeverijen, retailers en consumenten in de boekenmarkt. Oorspronkelijk komen we uit Amsterdam. We zijn naar Culemborg gekomen vanwege de ligging aan de A2 en de A15 en vanwege de arbeidsmarkt. Culemborg is nog steeds een goede locatie voor ons!”

 

Over de branches heen kijken

“De arbeidsmarkt is nu wel wat krapper. Jonge mensen willen liever niet 70 uur per week werken. Daar houden wij rekening mee. Wij bieden een 3- of 4-driedaagse werkweek en hebben een eigen, aantrekkelijke CAO. En doordat uitzendbureau Tempo-Team bij ons in huis zit, hebben we ook voldoende magazijnpersoneel. Bovendien kijken we steeds meer over de branches heen. Hier in de Betuwe is er veel seizoenswerk - net zoals binnen de logistiek. Hoe mooi is het, als je met elkaar kunt regelen, dat mensen nu bij ons kunnen werken en in een ander seizoen in een andere branche.”

Provincie Gelderland_728

Slimmer rijden door slimme samenwerking

“Zelf hebben we zelf ongeveer 115 vrachtwagens. Daarnaast en als flexibele schil maken we graag gebruik van regionale zelfstandige transporteurs. Dankzij optimalisatiesystemen en een geavanceerd planningssysteem, bundelen wij onze goederenstromen met vervoerspartners die een contrair vervoersnetwerk hebben. Daardoor kunnen we samen het beste netwerk en de meest efficiënte vervoersmodaliteit per zending selecteren. Zo besteden wij 35% van onze zendingen uit. Dat scheelt!”  

 

CO2-vrij leveren: zo doen wij dat

“Duurzaamheid staat bij iedereen hoog op de agenda, maar blijft een uitdaging. In 2017 zijn we gaan samenwerken met een aantal lastmile-vervoerders. Zij beleveren voor ons een aantal steden CO2 vrij! Vorig jaar zijn we een pilot gestart met een LNG-trekker. Deze zetten we overdag in voor het beleveren van grote zendingen. En ‘s nachts bevoorraden we hiermee onze andere depots door de Benelux. Als de pilot succesvol is, zullen we onze andere trekkers ook vervangen voor LNG trucks. Helaas laten elektrische vrachtwagens nog op zich wachten. Maar we houden de ontwikkelingen hier nauwlettend in de gaten. Ook nemen we gedurfde initiatieven om duurzaam vervoer zélf verder te ontwikkelen.”

 

Samen logistiek op de kaart zetten

“Wij maken alleen gebruik van transport over de weg. Maar hier in Gelderland maken ook nogal wat transporteurs gebruik van spoor- of waterwegen. Bijeenkomsten van Logistics Valley, brengen ons met elkaar in contact. Waarna we zelf het gesprek aangaan: hoe kunnen we elkaar aanvullen en helpen?” “Via Logistics Valley zijn we bijvoorbeeld in contact gekomen met Werkzaak. Via hen hebben we werkzoekenden verder kunnen helpen en statushouders een taalstage kunnen aanbieden. Die maatschappelijke betrokkenheid en bijdrage kenmerkt CB. We zien wij deze initiatieven ook als vorm van duurzaam ondernemen.”  

 

Regionale kenniscentra

“Kenniscentra in de regio, zoals de HAN, brengen ons in contact met de logisticus van de toekomst. Samen met anderen zetten we logistiek stevig op de kaart – bij een brede groep mensen! We zijn niet eenkennig en delen onze kennis graag: Ahead with smart logistics is niet voor niets ons motto…”  

Foto bij quote - 6:4 verhouding

Gunstige ligging

Naast het economisch-logistieke klimaat is ook de kwaliteit van leven erg belangrijk. Hierbij kunt u denken aan middelgrote steden als Arnhem en Nijmegen, met mooie historische binnenstad en een gezellig uitgaansleven, als ook de prachtige natuur en landelijke omgeving zoals de Veluwe, Betuwe of Achterhoek. Eén van de unieke voordelen van Nederland is dat alles relatief dichtbij is, zo bevinden zich meerdere internationale luchthavens, treinstations en
havens op max. 1,5 uur rijden. Daarnaast staat Nederland bekend om haar tolerantie, hoge mate van veiligheid, en meertaligheid. Met name in de grens regio spreekt 95% van de professionals 3 talen (Engels, Duits en
Nederlands).

Provincie Gelderland_729

Ondernemen in de regio

Logistics valley is de regio die zich onderscheidt door een unieke mix van gespecialiseerde logistiek dienstverleners, verladers van wereldklasse en innovatieve start- en
scale-ups. Gedegen kennis, betrouwbaarheid, klantgerichtheid en de wil om continue te verbeteren, zijn kenmerkend voor de bedrijven in Logistics valley. Met een duurzame samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstituten, waarborgt de regio een continue aanvulling van nieuw (logistiek) talent.
Ook is er een sterke focus om de excellente infrastructuur nog verder de verbeteren. Zo wordt de A15 straks rechtstreeks aangesloten op de A12 waardoor de nu al snelste en kortste Oost - West verbinding tussen Randstad en
Ruhrgebied (onderdeel van de Rhine Alpine Corridor) nog verder verbeterd wordt.

Vragen over Logistics valley? 

 

  • Heeft u vragen over de beschikbaarheid van kavels binnen Logistics Valley?
  • Heeft u vragen over typering van logistieke bedrijven binnen Logistics Valley?
  • Wilt u meer weten over personeel en de beschikbaarheid daarvan?

 

U kunt terecht bij: Tom Runhaar, tel. +31 6 - 43 02 67 34 Meer info: www.logisticsvalley.nl


Update

Provincie Gelderland

5/12
Loading ...