Lat hoger leggen in data delen

Data delen helpt meerdere doelen mogelijk maken. Efficiency in transport, natuurlijk. Meer service naar de opdrachtgever, ook dat is vanzelfsprekend. Maar tevens veilig achter het stuur aankomen op de plaats van bestemming. Cornelissen en Simacan werken daar aan.

Meer doen met data – drie cases_369

Digitaal innoveren

Veilig op last mile

Standaard in data


Winst halen voor mens en milieu

Cornelissen Groep maakt al een tijdje gebruik van het Simacan platform voor verladende partijen zoals Ahold Delhaize en Jumbo Supermarkten. De logistiek dienstverlener heeft nu besloten om de hele vloot van 350 voertuigen met dit platform inzichtelijk te maken. Mark van der Drift (ceo van Cornelissen Groep) wil meer dan alleen efficiencyvoordelen behalen, hij wil met zijn bedrijf groots inzetten op slim digitaal innoveren in transport. Dat dient meerdere doelen. 

“Nog altijd valt er veel winst te behalen op de last mile. Onze chauffeurs komen vaak in onvoorziene situaties en mogelijk verkeersgevaarlijke situaties terecht. Hier kan tijdswinst, persoonlijke en materiële schade worden voorkomen. Ook gaan we zo meer winst voor de omgeving behalen. Dus minder belasting van mens en milieu.”

Simacan Cornelissen OTM SUTC webinar _945

Dit is wat Mark van der Drift en Rob Schuurbiers (ceo van Simacan) daarover vertellen in een podcast

Simacan Cornelissen OTM SUTC webinar _414

Veilig rijden op de last mile

Onderdeel van de samenwerking is het verder ontwikkelen van de turn-by-turn last mile guidance die de informatie van bestaande boordcomputerleveranciers gaat verrijken. Hiertoe is onlangs een pilot gestart. Simacan en Cornelissen hebben zich tot doel gesteld de meest belangrijke last mile locaties in de Benelux in te tekenen en de komende twee jaar digitaal en integraal beschikbaar te maken. Schuurbiers: “Voor ons vormt het gezamenlijke initiatief met Cornelissen de aanzet voor een hele nieuwe serie aan innovaties waar onze klanten en hopelijk de gehele transportsector van gaat profiteren.”

Zo werkt last-mile-guidance:


Data delen is geen probleem meer’

Een eerdere innovatie uit de stal van Simacan heet OTM – het Open Trip Model, dat inmiddels is doorontwikkeld naar versie 5.0 onder beheer van SUTC, de stichting die zich druk maakt om papierloos transport te faciliteren. Het OTM is voor iedereen toegankelijk en regelt alle datauitwisseling rond transporten, van opdracht tot administratieve afhandeling, als een methode, die meer en meer als een standaard in de sector wordt omarmd.
Dat komt ook, omdat SUTC de samenwerking is aangegaan met ICT leveranciers, verenigd in Dalti, die zich bezig houden met automatisering in transport en logistiek. De ICT-ers zijn eveneens gebaat met een standaard taal als het ware, die precies vastgelegd wat de definities zijn. Zo kunnen ze software ontwikkelen, die gemakkelijker communiceert met andere IT systemen.

Simacan Cornelissen OTM SUTC webinar _946

Wout van den Heuvel (SUTC), René Knapen (Dalti) en Rob Schuurbiers (Simacan) bespreken de mogelijkheden die OTM biedt in een webinar van de Topsector Logistiek. “Standaardisatie is geen probleem meer als het gaat om data delen.”


Drie webinars over crisis

Simacan Cornelissen OTM SUTC webinar

9/12
Loading ...