UPDATE - wie wat waar in logistiek vastgoed

Fource bouwt centraal dc van 50.000 vierkante meter

Auto-onderdelenleverancier Fource is gestart met de bouw van een nieuw centraal distributiecentrum van 50.000 vierkante meter in Berkel en Rodenrijs. Het hart van het dc dat, als alles meezit eind 2021 operationeel moet zijn, is volgens Loek Beekman, manager logistics Netherlands, een shuttlesysteem van system integrator TGW dat een capaciteit heeft van 180.000 bakken.

Update_749

VGP koopt 7 hectare extra op Park A15  

Update_750


De Belgische logistiek vastgoedonderneming VGP heeft zijn grondbezit op logistiek bedrijvenpark Park 15 bij Nijmegen uitgebreid met zeven hectare. De 70.000 vierkante meter grote kavel vertegenwoordigt 35.000 vierkante meter aan verhuurbare oppervlakte. VGP kocht in 2018 al 26,7 hectare op Park 15, goed voor 150.000 vierkante meter logistiek. De eind december bekendgemaakte aankoop biedt nog meer ruimte voor groei, meldt de logistiek vastgoed ontwikkelaar. 


Opname logistiek vastgoed daalt

De opname van logistiek vastgoed in Nederland is gedurende de eerste negen maanden van 2019 met 8 procent gedaald, in vergelijking tot de overeenkomstige periode vorig jaar.  Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur JLL. In het derde kwartaal van 2019  kromp de opname van logistiek vastgoed met 12 procent ten opzichte van het derde kwartaal 2018. Vergeleken met het tweede kwartaal was er zelfs sprake van een daling van 31 procent. De opstellers van het rapport wijzen er echter op dat de opname nog altijd flink boven het langjarige gemiddelde ligt.

Update_751


Update_752

Yusen Logistics breidt pharma activiteiten uit in Antwerpen

Logistiek dienstverlener Yusen Logistics heeft het startsein gegeven voor de uitbreiding van haar vestiging in het Antwerpse havengebied. Aangrenzend aan de bestaande faciliteit wordt nieuw gebouwd om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Het gaat om de uitbreiding van de Yusen Antwerp Logistics Campus, gelegen in het hart van Europa’s Pharma Valley. In 2018 werd hier het zogenoemde Antwerp Healthcare Center geopend.


Dak dc Nedcargo Willebroek krijgt 3.000 zonnepanelen

Logistiek dienstverlener Nedcargo laat op het dak van zijn distributiecentrum in het Belgische Willebroek 3.000 zonnepanelen installeren. Met deze duurzame maatregel wil de logistiek dienstverlener zijn ecologische footprint naar eigen zeggen 'de komende decennia aanzienlijk verkleinen.'


Update_753BREAAM Outstanding distributiecentra

Update

5/11
Loading ...