Advertorial

GVT verbetert tijdigheid leveringen dankzij PTV Route Optimiser ST

Lees verder 

Elke dag levert GVT Transport & Logistics meer dan vijfduizend zendingen af in de hele Benelux. Nu de planners met PTV Route Optimiser ST werken, kan GVT nog meer synergie uit het netwerk halen. Hiermee is de plantijd drastisch verkort, terwijl de tijdigheid flink is verbeterd.  

 

Wat GVT’s ritplanning complex maakt, is het onderscheid in het formaat van de zendingen. Voor kleine zendingen tot één pallet en middelgrote zendingen van één pallet tot twaalf laadmeter wordt een aparte ritplanning gemaakt. Voor zendingen die groter zijn, wordt een ‘dedicated’ rit aangemaakt. Waarbij de planners overleggen, om deze ritten zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. De planners hebben echter nog steeds de vrijheid om van dat voorstel af te wijken. Zij weten in welke ritten nog rek zit en met welke zendingen geschoven kan worden om extra kilometers of uren te besparen. 

“En niet onbelangrijk: ook de totale plantijd is drastisch verkort. Mede dankzij de betere beschikbaarheid van data en de mogelijkheid om met één klik een planvoorstel te maken.”

Armand Schuffelers

Het ritplanningssysteem heeft bij klein distributie geresulteerd in een stijging van het aantal op tijd afgeleverde zendingen. Op dit moment gebruikt GVT het systeem in eerste instantie voor de operationele planning. Maar Schuffelers ziet ook mogelijkheden om het systeem in te zetten voor planning op tactisch en strategisch niveau.


Ook profiteren van een ritplanningssysteem?
Neem contact met ons op via: +31 (0) 346 581 600 of info.nl@ptvgroup.com

PTV Group_354

Update logistieke dienstverlening

PTV Group

4/12
Loading ...