E-fulfilment van de toekomst

Lees verder 

Active Ants heeft in Roosendaal een gloednieuw fulfilment center in gebruik genomen. Het is een vergaand gerobotiseerd dc waar mensen en robot samen werken. E-fulfilment 2.0 of zoals de eigenaren het zelf noemen: e-fulfilment center voor de toekomst.

 

Active Ants, dochteronderneming van Bpost, heeft op 29 oktober in Roosendaal officieel een gloednieuw fulfilment center in gebruik genomen waar mensen efficiënt naast én met robots werken. Op bedrijvenpark Borchwerf 2 op het terrein van Suiker Unie, heeft VGP in opdracht van Active Ants een fulfilment center neergezet van 20.000 vierkante meter.

 

Gerobotiseerde opslag, orderpicking en sorteren

Het is niet zozeer de grootte van het pand dat tot de verbeelding spreekt, maar de techniek er binnenin. De opslag, orderpicking en sorteren zijn volledig geautomatiseerd. De grootste innovatie is de combinatie van verschillende robottechnieken. De e-fulfilment speler heeft ervoor gekozen om het Noorse goods to man systeem te combineren met Autonomous Mobile Robots” (AMR’s) uit India.

 

Combinatie van robots

De 65 zogenoemde Rangers van het Indiase robotbedrijf Grey Orange transporteren de lege dozen naar de medewerkers bij één van de vier pickstations onderaan het Autostore systeem. De orderpicker vult de verzenddozen met goederen die weer door robots van Autostore zijn aangeleverd. Vervolgens rijden de AMR’s naar verschillende inpakmachines die de dozen op maat sluiten - wegen en voorzien van een verzendlabel.

 

Doorgroeimogelijkheden

Met de huidige opzet in Roosendaal kan Active Ants zo’n twee miljoen bestellingen per jaar verwerken. Dit kan worden opgevoerd tot acht miljoen bestellingen per jaar. Active Ants heeft momenteel 65 AMR’s in gebruik en kan groeien naar 130 stuks. Het aantal bakken in het Auttostore systeem is nu 50.000 en kan doorgroeien tot 200.000.

 

Lees het complete artikel binnenkort digitaal of in het november magazine (exclusief voor abonnees)

 

Foto in kolom   - Asics

Jeroen Dekker (links) en Jean Lahaye, managing partners van Active Ants. Zij startten het bedrijf tien jaar geleden. Inmiddels werken er vierhonderd mensen en is het onderdeel geworden van Bpost.


Update

Active Ants

5/12
Loading ...