Update

Allsafe wordt pakketpunt PostNL

Alle 34 reguliere mini opslag vestigingen van Allsafe dienen vanaf 1 november ook als pakketpunt van PostNL.E-commerce klanten kunnen vanaf 1 november op de locaties van Allsafe pakketten ophalen en verzenden. Webshops kunnen er pakketten afleveren. Het pakketpunt is voor de particuliere als zakelijke klant.


Update foto

Tevens gaat Allsafe webshops de mogelijkheid bieden om hun pakketten tot laat in de avond bij hen af te leveren, waarna PostNL ze diezelfde nacht nog verwerkt. Om de samenwerking te kunnen bewerkstellingen worden 24-uurssecties ingericht, in eerste instantie in de vestigingen: Utrecht-Zuid, Den Haag-Noordoost, Amsterdam-Zuid en Arnhem.

 

Webshopeigenaren kunnen via een zogenaamde scan & go-zuil hun pakketten zelf inscannen en klaarzetten voor de chauffeurs van PostNL.


B2b e-commerce fors in de lift

48 procent van de werkzame beroepsbevolking heft het afgelopen jaar gebruikgemaakt van B2b e-commerce. Dt is negen procent meer dan en jaar eerder. Kantoorartikelen en computers blijven populaire categorieën. Ook grotere en specialistische producten worden vaak online gekocht. Dit blijkt uit de gepubliceerde B2B E-commerce Markt Monitor 2020 dat Multiscope in opdracht van Thuiswinkel.org, PostNL, De Nieuwe Zaak en Currence uitvoerde onder 3.899 Nederlandse werknemers. 


Update_753.

Logistiek speelt een bepalende rol in de groei van b2b-e-commerce. 61% van de zakelijke online bestellers vergelijkt aanbieders op logistieke aspecten als leversnelheid, de locatie waarop geleverd kan worden en verzendkosten. Hoewel duurzaamheid niet voor iedereen tot de vijf belangrijkste aspecten van de bezorging hoort, vindt ruim een derde (37%) van alle zakelijke online kopers duurzame levering in meer of mindere mate van belang.Update_872

Tsunami van pakketten verwacht in december

PostNL houdt voor de komende feestdagen rekening met een duizelingwekkende toename van het aantal pakketjes: 60 tot 70 procent meer dan begin dit jaar. Vanwege de coronacrisis werd de capaciteit door het post- en pakketbedrijf al met 40 procent vergroot. Met de feestdagen komt daar nog eens 20 tot 30 procent bovenop, aldus Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek bij PostNL. 

Voor het coronatijdperk bezorgde PostNL dagelijks gemiddeld 900.000 pakketten. Dat liep sinds half maart - bij de start van de intelligente lockdown - op tot zo'n miljoen per dag en gaat nu richting de anderhalf miljoen pakketten op de piekdagen.


Jackpot voor Trunkrs

Trunkrs heeft een nieuwe investeringsronde 2,2 miljoen euro groeigeld opgehaald. Het extra geld wil de last mile specialist inzetten voor het verduurzamen van de bezorging. SET Ventures leidde de investeringsronde, waar ook Ponooc aan deelneemt. Trunkrs heeft naast snelle en betrouwbare levering, de missie alle pakketbezorgingen duurzaam te maken. Jan Wijn, ceo van Trunkrs: “Wij zijn overtuigd dat pakketbezorging klantvriendelijker, slimmer en duurzamer kan.  Nu is het tijd de volgende stappen te zetten in het verder verduurzamen van onze bezorgservice." Het is de ambitie van Trunkrs om in 2022 100 procent uitstootvrij te kunnen bezorgen

Update_749

AH home shop

Update

6/12
Loading ...