Snel neemt transport Blokker over_935

Maasvlakte krijgt distributiecentrum van recordomvang 

Logistiek vastgoed ontwikkelaar DHG wil op de Maasvlakte in Rotterdam een logistiek centrum realiseren met een recordomvang van 210.000 vierkante meter. Eenmaal opgeleverd zal logistiek dienstverlener Odin Warehousing de helft van het mega-complex huren.

Lees verder 

Het mega-distributiecentrum wordt, zodra de benodigde bouwvergunningen binnen zijn, gebouwd op een terrein van in totaal 30 hectare op het nieuwe bedrijventerrein Distripark Maasvlakte West. Daarmee is dit pand volgens DHG ‘één van de grootste logistiek vastgoed ontwikkelingen ooit in Nederland’. Eenmaal opgeleverd zal Odin Warehousing, gespecialiseerd in het transport en opslag van producten zoals zonnepanelen afkomstig uit Azië en het Verre Oosten, voor de komende 15 jaar in totaal 135.289 vierkante meter van het DC huren. Het gaat hierbij om 116.445 vierkante meter magazijnruimte, 16.593 vierkante meter buitenterrein, 1.531 vierkante meter mezzanine en 720 vierkante meter aan kantoorruimte. Odin heeft meerdere locaties in het Rotterdamse havengebied. Het bedrijf beschikt in Rotterdam sinds 2018 onder meer over een testfaciliteit voor zonnepanelen.

DHG mega-dc Maasvlakte_1173

Distripark Maasvlakte West zo goed als compleet

Havenbedrijf Rotterdam heeft het 78 hectare tellende Distributiepark Maasvlakte West binnen anderhalf jaar zo goed als uitgegeven. Launching customer was Busan Port Authority die in juni 2019 tekende voor 5ha terrein. Dudok Groep en Rokus Vastgoed hebben vervolgens een warehouse complex van ongeveer 50.000 vierkante meter op 8,5 hectare terrein op Distripark Maasvlakte West ontwikkeld. Daarvan is reeds 80 procent gevuld door logistieke dienstverleners Barsan Global Logistics en LV Shipping. De bouw is gestart, het warehouse zal in juli 2021 worden opgeleverd. Daarna tekende DHG in januari 2020 voor 30 hectare om het megadc op te bouwen. Omdat er 20 hectare op Distripark Maasvlakte West gereserveerd is voor de ontwikkeling van een waterstoffabriek, is er nog slechts 5,5 hectare over voor uitgifte voor warehousing. Ook hiervoor is het Havenbedrijf al in een vergevorderd gesprek met gegadigden. Als laatste is er nog een terrein van circa 9 hectare op het Distripark gereserveerd voor port services.


Start bouw en oplevering

Van de in totaal 210.000 vierkante meter die door DHG wordt ontwikkeld, is circa 90.000 vierkante meter op risico. Dit zijn vier magazijnunits van ieder circa 22.000 vierkante meter. Naar verwachting wordt medio september dit jaar met de bouw van het mega-distributiecentrum gestart. Oplevering van het dc is naar verwachting medio januari 2022.

  • Waarom is er gekozen voor de Maasvlakte?
  • Wat vindt het Havenbedrijf Rotterdam van deze nieuwbouwplannen?
  • Waar bouwt DHG nog meer in Rotterdam?

 

Lees het in het uitgebreide artikel op Logistiek.nl 


Dak bezwijkt - wat nu?

DHG mega-dc Maasvlakte

9/11
Loading ...