Update

Elektrisch (koel)transport voor McDonald’s in de stad

Havi voegt een nieuwe plug-in hybride van Scania toe aan zijn vloot. Hiermee bevoorraadt Havi McDonald’s restaurants in de Amsterdamse binnenstad en BP tankstations. De nieuwe PHEV rijdt twee of drie keer per dag tussen Havi's distributiecentrum in Amersfoort en het centrum van Amsterdam.

Naast elektrificatie, maakt Havi al langere tijd gebruik van HVO als alternatieve brandstof, een samenwerking tussen logistieke dienstverlener Havi, McDonald’s en brandstofleverancier Neste. Michiel Degen van Havi Nederland: "We rijden naar de rand van de stad op 100 procent HVO en in de stad volledig elektrisch (zowel truck als koelinstallatie door de AddVolt batterijen) om zo CO2 emissies, fijnstof maar ook geluidsemissies te beperken."

Update foto


Update_872

Nedcargo begint b2b last mile service vanuit Tiel 

Nedcargo neemt de logistieke activiteiten voor Jakobs Douwe Egberts (JDE) onder haar hoede. Daarvoor wordt niet alleen een locatie geopend in Tiel, maar er komt ook een nieuwe service. Nedcargo gaat kleine zendingen via pakketdiensten uitleveren bij kantoren en onder meer de out-of-home markt. Met ingang van januari huurt Nedcargo het voormalige DHL pand in Tiel-Mebel, in eigendom van Goodman. In totaal neemt de logistiek dienstverlener 16.951 vierkante meter vloeroppervlak in gebruik met opslagruimte voor 22.000 pallets.

Vanaf deze locatie gaat Nedcargo de logistieke activiteiten voor JDE (Jakobs Douwe Egberts) uitvoeren, inclusief een apart pakketdienst. Er komen veertig mensen te werken op deze locatie. De pakketdienstservice komt naast de dagelijkse transporten voor JDE richting distributiecentra van supermarkten, groothandels en fijnmazige palletdistributie voor andere afnemers.


Moderna vaccin in logistiek beheer bij Kuehne+Nagel

Kuehne+Nagel gaat de wereldwijde distributie van de coronavaccins van Moderna verzorgen vanuit locaties in Europa. Het bedrijf gaat zowel de vaccins vervoeren als opslaan. De logistiek dienstverlener heeft afzonderlijke overeenkomsten gesloten met overheden in verschillende landen voor lokale opslag en regionale distributie. Een woordvoerder kon vooralsnog niet zeggen hoe de distributie of opslag in Nederland eruit gaat zien. Het kabinet verwacht tussen nu en eind maart in etappes 400.000 doses van het Moderna vaccin te ontvangen. Daarvan zullen er naar verwachting zo’n 32.000 deze maand binnenkomen. 

logistiek beheer bij Kuehne+Nagel

Nederland heeft in totaal ruim zes miljoen doses besteld. Met een eigen vloot in Europa van meer dan 200 speciale farmaceutische transportvoertuigen blijft tijdens alle stadia van transport en opslag de vereiste temperatuur van min 20 graden Celsius behouden. De logistiek van het Pfizer vaccin  loopt via UPS, Fedex en DHL.  DHL is ook verantwoordelijk voor de wereldwijde logistiek van  het vaccin van Astrazeneca.  Wat betreft Nederland: alle vaccins worden voor ons land opgeslagen en gedistribueerd via Movianto in Oss. 


LDV-ers meeste kennis over combineren transport

4C (Cross Chain Control Centers) zou de ‘volgende revolutionaire stap’ zijn in ketensamenwerking. In opdracht van de Topsector Logistiek hielden Frans Cruijssen en Dirk ’t Hooft afgelopen zomer een groot deel van de uitgevoerde pilotprojecten tegen het licht. Van de projecten zijn 44 initiatieven nader omschreven in een recent opgeleverd rapport. Conclusie: het opbouwen en onderhouden van succesvolle 4Cs in de praktijk is vaak moeilijker te organiseren en vast te houden dan vooraf bedacht. Maar in de praktijk ontstaan wel deeloplossingen van 4C, die op zichzelf gemakkelijker te implementeren zijn. Een goed voorbeeld hiervan zijn zogenaamde transportplatforms, waarbij transportbedrijven in een open of gesloten gebruikersgroep transportopdrachten kunnen aanbieden of overnemen. Ook blijkt, dat het met name de logistiek dienstverleners zijn, die de meeste kennis hebben over de (on)mogelijkheden bij het combineren van transportopdrachten. Helaas komt samenwerking tussen LDV-ers onderling maar zeer moeizaam van de grond, omdat het direct impact heeft op de concurrentiepositie. Uit de interviews kwam naar voren dat LDV-ers wel steeds meer samenwerken, maar dan met name verticaal met klanten. 


Ketensamewerking


Data mining bij Rhenus

Update

6/12
Loading ...