Shuttlemagazijn zet kroon op jubileum CB

Foto op achtergrond - 17:12 verhouding

Hoogtepunt van de viering van het 150-jarige jubileum van CB vormde de opening van een nieuw bakkenmagazijn met shuttlesysteem door koning Willem-Alexander. Assortimentsgroei en klanten die steeds vaker kleinere orderbadges bestellen waren de voornaamste redenen voor de jubilaris, met inmiddels ook de status van Koninklijk, om dit magazijn te bouwen.
In het nieuwe magazijn dat de Oostenrijkse system integrator PSB realiseerde is ruimte voor 45 shuttles verdeeld over drie gangen met 150.000 bakken met daarin niet alleen boeken, maar ook zorgproducten.  De shuttles picken de bakken die vervolgens via een liftsysteem bij de pickstations worden afgeleverd, waar medewerkers de producten verzamelen in bakken en verder in het logistieke proces brengen. Elk werkstation kan 500 picks per uur aan. De shuttles kunnen twee bakken tegelijk dragen en 700 bewegingen per gang per uur aan, waardoor een snel proces is gewaarborgd. Naast een verzamelfunctie heeft het magazijn ook een herbevoorradingsfunctie.  
De capaciteit van het toekomstige magazijn met shuttlesysteem kan op termijn verdubbeld worden naar 300.000 bakken, met ruimte voor media- en healthcare-producten zoals diabetes-, incontinentie-, stoma- en wondzorgproducten, een tak van sport waar CB sinds 2012 actief in is.

CB Magazijn

2/11
Loading ...