Zo houdt CB contact met iedereen

Een jaar geleden is startup Poort8 opgericht met het doel om “data delen in de logistiek verder mogelijk te maken”, zegt Willem Maagdenberg, oprichter van Poort8. Met iSHARE ziet Poort8 mogelijkheden om transparantie in de keten te vergroten.

Lees verder 


 iSHARE Autorisatieregister 

Poort8 werkt eraan om iSHARE Autorisatieregister te worden. Een belangrijke rol of functie binnen het netwerk waarin dataeigenaren vastleggen welke rechten zij verstrekken aan andere partijen in de keten. Wie mag welke data zien onder welke condities. Partijen die toegang wensen tot die specifieke data, melden zich bij het register van Poort8. Deze controleert of de vrager wel toegang mag hebben tot die data. “Om conform de afspraken in iSHARE data te delen, zijn partijen nodig die de partners in de keten kunnen identificeren en hun authenticiteit kunnen vaststellen. Dergelijke ‘identity providers’ bestaan al. Maar autorisatieregisters zijn er nog niet.” De startup is al een flink eind op weg met het inrichten van de techniek en te voldoen aan de eisen van het iSHARE-afsprakenstelsel. Daarnaast heeft Maagdenberg ambities om Poort8 dienstverlening te ontwikkelen rondom het autorisatieregister. Bijvoorbeeld een app waarmee vervoerders hun rechten kunnen inzien en op basis hiervan data verkrijgen.


Real-time volgen van leveringen van CB door fietskoerier Parcls 

Tijdens de iSHARE Tech-celerator van 16 april paste Poort8 het principe van iSHARE Autorisatieregister toe in een case met logistiek dienstverlener CB (Centraal Boekhuis), fietskoerier Parcls en FiLogic (leverancier 100% cloud based Transport Management Systeem (TMS)).   Op het moment dat CB een order plaatst in het transportmanagementsysteem van FiLogic, wordt een registratie aangemaakt in het autorisatieregister. Zodra het pakket is afgeleverd, checkt Parcls via het autorisatieregister of de informatie over de aflevering aan CB mag worden teruggekoppeld. Is dat het geval, dan ontvangt CB real-time bericht dat het pakket is afgeleverd. Dat proces verloopt geheel automatisch.


FiLogic 

Automatisering in de logistiek kan slimmer, beter én goedkoper. “Met de komst van ‘de cloud’ zagen wij een kans: een TMS 100% in de cloud, ontwikkeld volgens de nieuwste technologieën”, vertelt Marinus Brink, eigenaar FiLogic. “Zo dragen we met plezier bij aan de groeiambitie van transportbedrijven, door de inzet van ons eigen TMS. Volledig cloud based, zeer flexibel én eenvoudig in gebruik. Met iSHARE leveren we nog meer toegevoegde waarde aan onze klanten."


Secure Logistics verwerkt digitale identiteiten

Case Poort8 CB

8/12
Loading ...