ECT wil oponthoud bij de terminal voorkomen met iSHARE

Verladers en hun ketenpartners hebben veel baat bij informatie over de status van hun lading tijdens het losproces in de haven. Wanneer is de container beschikbaar? Daarmee kan de eigen planning worden afgestemd en processen geoptimaliseerd. Om deze informatie te delen is het van belang om te weten wie de eigenaar is van de lading. En wie namens de eigenaar de container mag komen ophalen. Containerterminaloperator Hutchison Ports ECT Rotterdam en community platform Portbase spannen zich samen in om die kennis met behulp van iSHARE snel en veilig met ketenpartijen te delen.

Lees verder 

ECT is één van de grootste containerterminaloperators in Europa. Jaarlijks verwerkt het bedrijf miljoenen containers. Deze containers worden opgehaald door verschillende vervoerders die het transport naar het achterland verzorgen. “Als je data deelt met veel ketenpartijen die je niet kent, dan loop je tegen het probleem aan van: wie bent u eigenlijk, bent u wie u zegt dat u bent, en bent u ook geautoriseerd om data te krijgen”, vertelt Paul Ham, general manager business development bij ECT. “iSHARE biedt hiervoor een oplossing. Dus wij steunen iSHARE van harte”.

 

Recent zijn ECT en Portbase gestart om het berichtenverkeer met Portbase in te richten op basis van de iSHARE-afspraken. Verladers en logistieke dienstverleners kunnen via het autorisatieregister van Portbase dat gebaseerd is op de iSHARE-afspraken, vastleggen wie namens hen een container mag komen ophalen bij de terminals van ECT. Als die partij zich meldt, controleert ECT via het autorisatieregister van Portbase, welke data die partij mag inzien. Dit proces verloopt volledig automatisch en voorkomt onnodige oponthoud bij de terminal. Bovendien kunnen verladers en logistiek dienstverleners – omdat zij eerder beschikken over de data wanneer een container opgehaald kan worden - beter plannen en hun processen optimaliseren.


Boodschappen thuis bezorgd met iSHARE

De visie van ECT

4/12
Loading ...