Ketensamenwerking is lastig, niet onmogelijk

Lees verder 

“De digitaliseringsgraad van de gemiddelde logistieke speler is niet hoog helaas.” Zo verzuchtte Nanne Onland (Cargonaut) op het podium van de derde Summit Ketenregie. Hij zat aan tafel met Sebastian Piest (Universiteit Twente), Roderick Rodenburg (Synple) en Janneke Nijsing (Smartwayz). Er viel wel meer te verzuchten. Bijvoorbeeld over de lage transporttarieven. “Het is goedkoper om met een vrachtauto van hier naar Amsterdam te gaan, dan met een taxi”, liet Rodenburg zich ontvallen. Die uitspraak werd met veel instemming begroet vanuit de zaal.

Maar het bleef niet bij treurige vaststellingen. Integendeel. Veel is mogelijk in ketensamenwerking, met dank aan innovatieve ICT oplossingen. “Ieder voelt de drang tot samenwerking”, zei Nijsing. En volgens Piest is het verbeterpotentieel met bijvoorbeeld artificial intelligence enorm. Aan een tiental discussietafels spraken verladers, vervoerders en experts vooral over concrete oplossingen.

Naderhand ging de discussie nog wel even door. Voor de camera gaven Bart Vannieuwenhuyse (Trivizor), Paul Grefen (TU Eindhoven), Lorí Tavasszy (TU Delft) en Wout van den Heuvel (SUTC) hun visie op ketensamenwerking – zie de video hier onder. “Lastig, maar niet onmogelijk. Zeker niet als we de waarde van informatie steeds beter beginnen te begrijpen en ook leren hoe we standaarden moeten gaan gebruiken.”


Seamless

Ketenregie

3/15
Loading ...