Zo combineert Asics mens en robot in dc

Lees verder 

Robots die samen met mensen tegelijk orders picken in het magazijn. In navolging van onder meer Fiege, die in 2016 de primeur had, en Zalando kiest ook Asics voor de cobot-oplossing van start up Magazino voor het picken van schoenendozen.

Foto in kolom   - Asics

Door het gebruik van robots heeft de winkel en dus de eindklant zijn bestelde product sneller beschikbaar, is de reden voor Asics om te investeren in smart warehousing

Het mondiale sportmerk heeft sinds begin mei vier Toru robots van de start up uit München aangeschaft. De robots worden momenteel in het Europese distributiecentrum in het Duitse Krefeld getest en ingeregeld in een gescheiden deel van het 60.000 vierkante meter grote magazijn. Ze worden klaargestoomd voor het echte werk en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Asics gaat de robots inzetten voor de wholesale klanten in Europa.  De nieuwe techniek moet zorgen voor een sneller en efficiënter orderpickproces wat uiteindelijk moet leiden tot een hoger serviceniveau aan de eindklant. Michael Gryszko-Prattes, hoofd van het Europese dc van Asics in Krefeld: “Met de robots kunnen we beter inspelen het toenemende ordervolume en meer flexibel opereren. Wij leveren per seizoen pre-orders aan onze wholesale klanten. Die voorraad kunnen zij aanvullen indien nodig. En dat gebeurt steeds meer. Het gevolg is dat we meer orders moeten verwerken met minder aantallen. Om onze gestelde serviceniveau waar te kunnen blijven maken; namelijk single orders tot een bepaald aantal af te kunnen handelen binnen 48 uur, moeten we 24 uur operationeel zijn. Met de Toru kunnen we wel aan dat serviceniveau voldoen.”

Doordat de Toru met camera’s en lasers werkt, is het systeem gemakkelijk en snel op te schalen

VGP - Demanding plans? Challenge accepted!

Asics

6/12
Loading ...