Update

Optimisme houdt aan in vastgoedland

Logistiek vastgoed is nog steeds in trek, ondanks de coronacrisis. Projectontwikkelaars azen vooral op locaties nabij stadsregio’s om mee te liften op de extra hoge golf aan e-commerce activiteiten en de wens om dicht bij de consument te zitten. Want veel van het volhardend optimisme is terug te voeren naar de groeiende activiteiten van online retailers en e-fulfilmentbedrijven. Dat zet de vastgoedbedrijven op scherp, vooral wat betreft nieuwe projecten op vaak bestaande locaties in dichtbevolkte regio's, de zogenoemde stadshubs.  "Vastgoedpartijen hebben hun nieuwe projecten in april en mei even on hold gezet. Maar je ziet nu al dat veel partijen terug zijn in de markt", stelt Sander Breugelmans, verantwoordelijk voor de Benelux activiteiten van Prologis.


Update foto


Aldi reorganiseert logistiek verder en sluit distributiecentrum Zaandam 

Aldi blijft sleutelen aan zijn logistieke operatie. In de nieuwe opzet is geen plaats voor het distributiecentrum in Zaandam. De sluiting van Zaandam is onderdeel van een grotere logistieke reorganisatie bij Aldi. Aldi bouwt een volledig nieuw distributiecentrum bij de stad Groningen. Het huidige distributiecentrum in Drachten verhuist in zijn geheel naar Groningen. In Deventer bouwt de supermarktketen een groot distributiecentrum. Gevolg is dat de dc's in Groenlo (Achterhoek) en Ommen gaan sluiten.

 

 

Update_753


Update_872

Nippon Express bouwt Europees farma dc bij Schiphol 

Logistiek dienstverlener Nippon Express breidt verder uit in Nederland met de bouw van een nieuw distributiecentrum op Schiphol Trade Park in Hoofddorp. Het pand is vooral bedoeld voor de opslag en distributie van geneesmiddelen en halfgeleiders.  


Blokker casht 46 miljoen euro met verkoop dc in Geldermalsen

Vastgoedbelegger HB Capital heef het distributiecentrum van Blokker in Geldermalsen verkocht voor 46 miljoen euro aan logistiek vastgoed ontwikkelaar Somerset Capital Partners. Het DC van 94.000 vierkante meter betrof het laatste pand in de Nederlandse portefeuille van HB Capital, de investeringsmaatschappij van de familie Blokker. Het Blokker distributiecentrum - dat recent fors is gemoderniseerd- bestaat uit circa 85.000 vierkante meter magazijnruimte, 4.000 vierkante meter mezzanine en 5.000 vierkante meter kantoorruimte. Naast het distributiecentrum ligt een ontwikkellocatie met een oppervlakte van circa 6 hectare. Deze grond zal door Somerset op termijn worden ontwikkeld.


Update_749


Conferm: bouwen op knowhow

Update

6/11
Loading ...