Update


Update_752

Personeel aannemen zonder sollicitatiegesprek

Chain Logistics neemt sollicitanten aan zonder een sollicitatiegesprek, aannemen via het concept van Open Hiring. Sollicitanten kunnen meteen aan de slag zonder eerst een sollicitatiegesprek te voeren of een cv te overleggen.


Lees meer op logistiek.nl


Smart warehousing trekt mensen aan

DHL investeert de komende vijf jaar twee miljard euro in slimme magazijnsystemen als robots, augmented reality en kunstmatige intelligentie. Het is ook een oplossing tegen het personeelstekort, omdat moderne techniek mensen aantrekt; letterlijk, is de verwachting van Oscar de Bok, ceo supply chain van DHL/Deutsche Post: ”Wij concurreren ook met horeca en retailers. Als je dan in een warehouse kunt werken met robots en kunt doorgroeien naar engineringstaken, is dat interessanter dan vakkenvullen in een Albert Heijn.”

Update_751

Acties moeten chauffeurstekort verminderen

Mercedes Benz Trucks is in Nederland een campagne begonnen om transportbedrijven te helpen met het werven van vrachtwagenchauffeurs. De truckbouwer heeft een website en film gelanceerd. Met de campagne wil Mercedes het chauffeurstekort helpen te reduceren.  Om diezelfde reden is op 12 december ook voor de eerste keer de Dag van de Vrachtwagenchauffeur gehouden, een initiatief van diverse bedrijven.  

Update_749


Update_750

Roep om cao e-commerce wordt luider

In navolging van onder meer Picnic en DHL oriënteert Thuiswinkel.org zich op een cao voor e-commerce. Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org: “We zien nog altijd een duidelijke krapte in de arbeidsmarkt. Met een cao zorg je voor een gelijk speelveld voor alle ondernemingen en medewerkers


Zo verkleint Inther gat tussen praktijk en onderwijs

De kloof tussen het onderwijs en de praktijk verkleinen. Dat wil Inther bereiken. Om daar in te slagen werkt de material handling specialist sinds kort samen met het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Maak‐ en Smart Industrie..

Update_753

WAB in de logistiek

Update

5/12
Loading ...