Genomineerden Logistica Award 2019

Genomineerden Logistica Award_693
Genomineerden Logistica Award_694

Een ultraplatte omnidirectionele AGV, een koeloplossing, een mobiele robot orderverzamelaar en een systeem voor het lossen van containers; de genomineerden voor de Logistica Award 2019 zijn op zijn zachtst gezegd uiteenlopend te noemen. De kanshebbers Eurotec, VebaBox, Copal Handling Systems en Robomotive zijn in de race voor de award.

 

Het aantal aanmeldingen voor de Logistica Award was dit jaar groot. De zeskoppige jury was opnieuw lovend over de innovatiekracht binnen het logistieke vakgebied. "De inschrijvingen lopen uiteen van innovatieve verbeteringen aan bestaande systemen tot concrete oplossingen. Maar stuk voor stuk zeer toepasbaar in de dagelijkse logistieke praktijk", aldus juryvoorzitter René de Koster tijdens de bekendmaking van de genomineerden.

Lees verder 

Copal

Copal Handling Systems doet een gooi met de Container Unloader, een automatiseringsoplossing voor het lossen van zeecontainers met los geladen goederen. De machine is uitgerust met scansoftware, 3D-vision technologie, lasersensoren en camera’s die het hele proces herkennen en de beste grijpvolgorde bepalen. De Container Unloader rijdt de container in en kan met behulp van een telescoopband en speciaal ontwikkelde grijpers de lading tot achterin de container oppakken. 

De Lowpad van Eurotec is een hele lage, compacte, omnidirectionele cobot in meerdere uitvoeringen. Deze op AGV-techniek gebaseerde cobot kan bijna alle bestaande ladingdragers vervoeren, zelfs Deense karren of retail rolcontainers. De Lowpad kan in kleine ruimtes manoeuvreren en meer dan 600 kilogram dragen. Deze cobot opereert veilig tussen het personeel van een bedrijf, waardoor logistieke processen geleidelijk geautomatiseerd kunnen worden. E-fulfilment specialist Montapacking is op dit moment volop aan het testen in het distributiecentrum in Gorinchem.

De Robomotive box pick cel is een orderverzamelaar. De robot kan dozen en afzonderlijke items picken binnen een bereik van drie meter. Door een 3D-camerasysteem en adaptieve grijptechnologie hoeft geen gebruik te worden gemaakt van AI of deep learning. De box pick cel kan circa vierhonderd items per uur picken, met een beschikbaarheid van meer dan 95 procent.

De VebaBox is een actieve koeloplossing die in bijna elke transportbus past. De koeloplossing kan gebruikt worden als een goedkoper alternatief voor een koelwagen of kan ingezet worden om de kwaliteit en efficiency te optimaliseren binnen de gehele koelketen. Door een gekoelde ladingdrager worden cold chain breaks voorkomen, waardoor producten in de gehele keten op de juiste temperatuur blijven.


Genomineerden Logistica Award

12/12
Loading ...