Advertorial

Logistica_670

Logistica en ICT & Logistiek 2019 zetten smart warehousing centraal

Dé logistieke beurzen van het jaar in Nederland? Dat moeten Logistica en ICT & Logistiek in de Jaarbeurs in Utrecht zijn. De twee beurzen worden broederlijk naast elkaar georganiseerd op 5, 6 en 7 november 2019 en delen dit jaar zelfs hetzelfde thema.  

 

“Logistica is een klassieker in het logistieke landschap, wordt tweejaarlijks georganiseerd en bestaat intussen al meer dan 30 jaar. ICT & Logistiek vindt jaarlijks plaats sinds 2002. De beurzen trekken bij elke editie nog steeds meer volk aan. Dit jaar verwachten we 14.000 bezoekers voor Logistica en 6.000 voor ICT & Logistiek. We hebben dan ook weer een boeiend programma uitgedokterd met oog voor de toekomst”, vertelt Martijn de Weerd, Brandmanager bij Jaarbeurs Utrecht.

 

Twee met elkaar verweven beurzen

Wie zich inschrijft voor de beurs en naar Utrecht afreist, ontdekt er maar liefst 180 exposanten op Logistica en 159 op ICT & Logistiek. “Het verschil tussen beide beurzen? Logistica heeft een meer traditionele logistieke insteek, met intralogistieke technologie, material handling oplossingen, logistieke dienstverlening en distributie. Uiteraard met aandacht voor voor de toenemende trend in automatisering.

 

Daarnaast zegt de naam ICT & Logistiek het natuurlijk zelf: op deze beurs ligt de focus op ICT, en alle mogelijke toepassingen waarmee IT-systemen en -diensten het leven in een warehouse en de supply chain makkelijker kunnen maken”, aldus Martijn. 

 

Het spreekt voor zich dat de doelgroepen hierbij steeds dichter bij elkaar aan leunen. Dat merk je in de inrichting, waarbij de system integrators zoals Knapp en TGW in de centrale hal staan opgesteld tussen beide beurzen in, maar ook in het gezamenlijke thema van de beurzen: smart warehousing.  

 

Foto in kolom - 6:4 verhouding

IFOY Awards

Logistica en de titelhouders van de IFOY Award slaan de handen ineen. Jungheinrich, Still, UniCarriers en ProGlove tonen hun prijswinnende innovaties van 5 tot en met 7 november. In hal 4, de hal voor Material Handling en Intern Transport, wordt een speciale IFOY-locatie ingericht waar bezoekers de toepassingen live kunnen ervaren.

 

Ontdek de demopleinen

“In Logistica behelst die smart warehousing de traditionele logistieke hoek: hoe ga je om met bijvoorbeeld magazijninrichtingen, orderpickingsystemen en heftrucks die steeds slimmer en meer geautomatiseerd en gerobotiseerd worden?

In ICT & Logistiek gaan we dieper in op de technologische mogelijkheden in supply chain, databeheer en het aansturen van je warehouse”, gaat Martijn verder.  

 

Dé eye-catchers op de beurs zijn echter de drie Scala’s Logistica waar exposanten samenwerken in een nagebootste magazijnomgeving. Iedere exposant brengt zijn eigen product in en simuleert op die manier een deel van het magazijnproces, ingericht met de laatste nieuwe technologieën. “Zo kan je met je eigen ogen zien wat er op dit moment allemaal mogelijk is en welke implicaties dat voor jouw magazijn kan hebben. We hebben drie types demopleinen: een material handling demoplein, een AGV demoplein, -en een smart warehousing demoplein”, besluit Martijn.  

 

Doorheen de beursdagen is er bovendien een rijkgevuld kennisprogramma met seminars en workshops rond onder meer veilig werken, de logistieke arbeidsmarkt, vestigingslocaties, artificiële intelligentie, robots, warehouse innovations, supply chain management, data-analytics. 

Wil je meer weten over het programma of meteen je inschrijving bevestigen? Bezoek dan https://www.logistica-online.nl en/of https://www.ict-en-logistiek.nl of registreer hier direct.


Logo adverteerder.


Kennistheater Logistica 2019

Logistica

10/12
Loading ...