Kom naar Utrecht – Leer alles over Smart Warehousing 

De ene na de andere oplossing dient zich aan om van magazijnen een plek te maken waar je je ogen uitkijkt. De vakbeurs Logistica en ICT & Logistiek op
5, 6 en 7 november in de Jaarbeurs is een mooi moment om het een en ander te vergelijken. Het Kennistheater Logistiek Academy brengt verhalen van experts en ervaringsdeskundigen op het podium.


Lees verder 

Logistica 2019_675

Nieuw generatie tools en robots

Als de huidige tijd één ding duidelijk maakt, dan is het dat de wereld niet meer zo voorspelbaar is. Dat voert de druk op snelle en flexibele logistieke bedrijfsvoering alleen maar op. Het antwoord is digitalisering van de supply chain met hulp van nieuwe technologieën zoals AI (Artificial Intelligence). Slimme IT-tools helpen om meerdere scenario’s voor de toekomst te ontwikkelen, te vergelijken en te gebruiken als basis voor beslissingen. 

In magazijnen ligt de oplossing voor een belangrijk deel in automatisering en robotisering. De afgelopen jaren is een nieuwe generatie autonome mobiele en collaborative (cobots) robots begonnen aan een opmars. Om een hogere orderverwerkingscapaciteit te krijgen zijn volledig automatische opslag- en orderverzamelsystemen inclusief conveyors en sorters op de markt. Daarin zijn zo ongeveer alle menselijke handelingen die niet direct waarde toevoegen - lopen, zoeken, bukken en tillen - geëlimineerd.

Foto bij quote - 6:4 verhouding

Noteer 5, 6 en 7 november

Al dat fraais is te zien op de beurzencombinatie Logistica en ICT & Logistiek in Utrecht. Smart Warehousing is het overkoepelende thema. Want het kan sneller en effectiever in de distributiecentra, die alsmaar uitdijen tot enorme XXL-panden. Hoe groter hoe beter, lijkt het wel. Maar daarmee neemt ook de noodzaak om slim na te denken over processen en menselijk handelen toe. Op diverse plekken in de beurshallen staan zogenaamde scala’s – gezamenlijk opgebouwde praktijkopstellingen – om te laten zien wat op dit moment mogelijk is in het toepassen van moderne technologie. Dagelijks zijn er presentaties waarbij beursbezoekers hulp krijgen om te zien hoe die processen er uit kunnen zien.

Gratis inschrijven Logistica


Gratis inschrijven ICT & Logistiek


Logistica 2019_674

Kennistheater Logistiek Academy

Vast onderdeel op deze beurzen zijn de diverse kennistheaters waar experts en logistiek professionals hun verhaal vertellen over de kansen die er zijn met moderne (ICT) technologie. 

Het Kennistheater Logistiek Academy van www.logistiek.nl staat in hal 2 en heeft dagelijks een ander thema. In de ochtenduren zijn er twee minicolleges. Aansluitend is er een forumdiscussie, waarbij ook experts uit de dagelijks logistieke praktijk aanschuiven. Het middagprogramma biedt daarnaast twee opvallende praktijkcases. De toegang is gratis, aanmelden kan via de website van de beursorganisatie.

Dit zijn de thema’s:

  • Dag 1 (5 november): digitalisering (verhalen van Van den Bosch Transporten en Hema)
  • Dag 2 (6 november): e-fulfilment (PostNL en bol.com verzorgen een casepresentatie)
  • Dag 3 (7 november): robotisering (de nieuwe dc’s van AH en Jumbo komen aan bod)

Genomineerden Logistica award

Logistica 2019

11/12
Loading ...